Fantastisk Norgesmesterskap!

20.11.2023

Årets NM i Karate ble som i fjor avholdt i Kristiansand arrangert av Vågsbygd Karateklubb. Som alltid når Vågsbygd arrangerer ble det et fantastisk arrangert NM. Takk til Vågsbygd som igjen stod som arrangør.

For første gang på mange år hadde SKK en god gjeng med oss ned. Hele 7 utøvere og 2 coacher var til stede på mesterskapet som skulle bli helt fantastisk for klubben. SKK har den siste tiden lagt inn store ressurser inn for å få opp igjen konkurranse miljøet i klubben. Med mange gode bidragsytere kunne vi stille med mange ungdommer, for de fleste var dette første gang de skulle konkurrere i det hele. 

Troppen bestod av:

Celina Wilhelmsen: Kata jenter 14-15 år og Kumite -61 kg jenter 14-15 år

Kristoffer Henriksen, Ludvik B. Skretting, Emil Marstrand: Kumite ungdom 12-13 år, +51 kg

Jonathan Hansen, Håkon Kragset, Åsmund Frantzen: Kumite ungdom 12-13 år, -45 kg

Coacher: Andreas Suoranta og Bettina Alstadsæther

Ludvik, Emil og Kristoffer gjør seg klar til kamp
Ludvik, Emil og Kristoffer gjør seg klar til kamp

Vi startet dagen med innveiing tidlig lørdag morgen i hallen. Første utøver ut var Celina Wilhelmsen som skulle ut i Kata (mønster) jenter 14-1 5 år. Slik det er delt inn i dag er slik at de deles i to puljer der man alene skal gå Kata foran dommerne, som gir poeng for utførelse. Celina gikk en meget bra Bassai Dai som gav 18,9 poeng. Denne gangen gikk hun ikke videre, uansett var det en meget flott innsats. Etter Celina gikk Kata ble det en god pause før Kumiteklassene (Kamp) kom i gang. 

I den første klassen med SKK utøvere var det Kristoffer, Emil og Ludvik som skulle ut i ilden i +51kg ungdom 12-13 år. Kristoffer gikk ut i den første kampen. Etter en litt nervøs start så scoret han det første poenget som automatisk gir en fordel (om det blir uavgjort vil den som scoret det første poenget vinne). Kristoffer gikk en meget god kamp med mye gode teknikker og scoringer som gav seier 5-1. Emil gikk og i samme pulje som Kristoffer, han og gikk ut veldig bra og scoret mange flotte poeng som og gav han seier 2-1. Da var det faktisk duket for en semifinale med 2 stk fra SKK. 

I den 2 puljen var Ludvik som møtte en god motstander fra Karateklubben Sør. Ludvik gikk en flott kamp der han fikk ut mye gode teknikker som bare manglet det lille ekstra for poeng. Han tapte desverre 2-0, og siden hans motstander ikke gikk til finale så fikk ikke Ludvik sjanse på rekvalifikasjon. Uansett en meget flott innsats.

I semifinalen mellom Emil og Kristoffer kunne man se at her var det 2 stk som trener sammen hele tiden i klubb. En litt nervøs kamp der begge to utførte mange flotte teknikker dro Kristoffer det lengste strået med seier 3-1. Dermed var Kristoffer i FINALEN og Emil i en flott bronsefinale. Emil gikk ut i bronsefinalen med god innstilling. Gjorde en flott kamp, men dessverre var motstanderen litt bedre slik at det ble ett 2-1 tap på Emil. Uansett en flott prestasjon å nå en bronsefinale i sitt første NM. 

I finalen ble det spennende. Kristoffer skulle imot en meget god utøver fra Kristansands Karateklubb. Kristoffer gikk en fantastisk kamp der han utover i kampen hadde full kontroll på seieren. Han vant hele 3-1 og ble NORGESMESTER! Helt fantastisk. 

Kristoffer øverst på pallen
Kristoffer øverst på pallen


Jonathan, Åsmund og Håkon var neste klasse ut i -45 kg klassen. Jonathan var først ut i den første kampen. Her gikk han veldig bra og hadde full kontroll, selv om han var litt nervøs det ble seier 4-0 i første kamp. Åsmund var i den andre puljen og fikk walkover til semifinalen, i semien gikk det ikke helt veien selv om Åsmund gikk en meget god kamp og viser hvor mye han har utviklet seg selv om han bare har trent Kumite i noen måneder. Det ble tap, uansett en finfin bronsemedalje på Åsmund. 

Semifinalen i øverste pulje ble igjen en ren SKK duell, Håkon hadde fått walkover og skulle møte Jonathan. Dette ble en meget tett kamp, de trener og sammen hele veien og kjenner hverandres styrker dette kunne man se. Uansett var det Jonathan som dro det lengste strået og vant 1-0. Jonathan kom seg da til en fantastisk FINALE og Håkon til en flott bronsefinale. 

Håkon gikk ut og møtte en god motstander i bronsefinalen. Dessverre holdt det ikke helt inn selv om Håkon gikk en flott kamp der han gikk til sitt maks hele veien. Uansett en  meget flott plassering.

Finalen mellom Jonathan og en utøver fra Sarpsborg ble virkelig en kamp å huske. Hele veien gikk poengene frem og tilbake. i en periode lå Jonathan under, så ledet han så lå han under igjen med 3 poeng. Til slutt fikk Jonathan inn en fantastisk 3 poenger pluss 2 poeng til. Slik at han vant 9-7, men for en fantastisk kamp av to flinke utøvere. Enda kjekkere var det da at Jonathan gikk mest fantastisk og ble SKK andre NORGESMESTER denne dagen. Helt fantastisk.

Jonathan øverst på pallen med Åsmund på bronseplass
Jonathan øverst på pallen med Åsmund på bronseplass


Celina gikk og en meget flott kamp, der hun scoret poeng og viste en fantastisk kampvilje. Hun møtte en motstander fra OS Karateklubb som ble litt for sterk denne gangen. Hun var uansett forøyd med sin egen innsats og hun viser og at hun virkelig har utviklet seg som karateutøver. 

Senere på dagen var det duket for lagkonkurranse. Her hadde ikke vi noen forhåpninger siden de fleste som gikk på de andre lagene var 2-3 år eldre en våre gutter. Uansett gikk de her og helt fantastisk i henhold til alder og hvor lenge de har trent. Selv om det ble tap, så ble det fantastisk læring og utvikling. 

Alt i alt ble dette et mesterskap over all forventing for SKK. 2 gull, 1 bronse og 2 bronsefinaler på 7 utøvere pluss mange gode kamper av alle sammen. Guttene og jenten viste helt fantastisk innstilling og kampvilje under hele stevnet og i alle kampene. Så vi coacher var meget stolte og fornøyde med hele gjengen. 

For resultatene kommer av laginnsats av hele gjengen under trening hele året. 

Takk til styret, teknisk komite, foreldre og alle andre i klubben som bidrar til at vi kan trene, gjøre sosiale ting og reise på stevner!

NM ble avholdt i Strusshamnhallen i Vågsbygd
NM ble avholdt i Strusshamnhallen i Vågsbygd