Regionalsamling i SKK Kumite og Kata

06.03.2024

I helgen ble det arrangert av Norsk Karateforbund og SKK regionalsamling for Vestlandet og Sørlandet i klubbens lokaler. 

Stavanger Karateklubb stilte med 4 utøvere til samlingen, totalt klarte man å samle hele 45 utøvere fra hele vest og sør til en storsamling. Helgen bestod av både kata og kumite trening. 2 økter lørdag og søndag med god stemning og intensitet gav utøverne mye god læring og utvikling inn mot konkurransesesongen 2024. 

Vi i SKK er stolte av at 3 av 4 instruktører på samlingen var fra våre egen rekker. Bettina og Morten Alstadsæther samt Andreas Suoranta instruerte både tekniske og fysiske elementer inn mot kumite. Arne Wallan landslagstrener i Kata stod for katabiten i stordojoen. 

Lørdagen startet med en teknisk økt der utøverne fikk trent på en angrepsremse samt hvordan man posisjonerer seg i henhold til hvilke motstander og teknikk man skal utføre. Den andre økten ble en ren sparringsøkt der Morten hadde regien og gav utøverne fine konstruktive tilbakemeldinger underveis i økten, her fikk utøverne kjenne på både puls og det å fighte mot andre motstandere enn de man er vant med fra klubb.

Lørdag kveld var hele gjengen invitert ned på Citra som har ryktet på seg at det er byens beste pizza restaurant. Her storkoste gjengen seg med god pizza og ikke minst sosialt samvær med andre utøvere fra andre klubber. 

Søndag bestod av en ny teknisk økt med fokus på timing og siste økten ble kjørt som en ren fysisk økt med innslag av koordinasjon, hurtighet og utholdenhet. 

Det var enormt kjekt å se at våre egne utøvere fra SKK hevdet seg bra mot de andre utøverne fra sør og vest. Under en uformell konkurranse i ett poengs sparring slo en av våre utøvere alle sammen i sin aldergruppe og vant. Utøverne fra SKK viser god utvikling i den treningen og seriøsiteten de legger ned i hverdagen. Veldig kjekt. 

SKK vil takke instruktører, utøvere og Norsk Karateforbund for at vi kunne få arrangere denne samlingen, og vi er spent og positive på den videre veien for våre utøvere og generelt norsk karate i konkurranseåret 2024. Utrolig kjekt å se at så mange tok turen og ble med på en veldig kjekk helg både for kumite og kata utøvere.

Neste for våre utøvere vil være Spond lotteri som kommer den 20 august der vi vil prøve å tjene inn litt penger slik at dette kan brukes til konkurranseaktivitet fremover, samt flere regionale samlinger og Smai cuper våren 2024. Det store målet for i år for våre utøvere er Banzai Cup i Tyskland og NM som kommer til høsten.